vineri, 17 iulie 2015

Noi aparitii la Editura Humanitas Fiction

Humanitas Fiction
n e w s l e t t e r 17 iulie 2015
Noi aparitii la Editura Humanitas Fiction
Tangou pentru Lisandra citeste cateva pagini
Cumpara in libhumanitas.ro
Hélène Grémillon
Tangou pentru Lisandra
Dupa rasunatorul succes international reputat de Confidentul, romanul ei de debut din 2010, Hélène Grémillon publica in 2014 romanul Tangou pentru Lisandra (La garçonnière), „o noua revelatie“, aparut pana in prezent in 15 tari.

O adevarata polifonie a partii intunecate a sufletelor. In prim-plan, Vittorio Puig, un psihanalist acuzat de uciderea enigmaticei sale sotii, Lisandra, si Eva Maria, o pacienta devastata de disparitia fiicei sale, care intreprinde o ancheta personala pentru a proba nevinovatia acestuia. In Argentina abia iesita din dictatura si puternic marcata de desaparecidos, miile de per soane eliminate de regimul generalului Videla, nevroze si trauma nebanuite, gelozii si tradari, fapte de o infinita cruzime ramase nepedepsite reveleaza o galerie de personaje care sunt obligate sa-si scoata masca.
Editura Humanitas Fiction, colectia Raftul Denisei
Traducere de Simona Brinzaru
ISBN 978-973-689-970-7
Zeii pedepselor ceresti citeste cateva pagini
Cumpara in libhumanitas.ro
Jennifer Cody Epstein
Zeii pedepselor ceresti
Jennifer Cody Epstein este autoarea a doua bestselleruri internationale, Pictorita din Shanghai si Zeii pedepselor ceresti. Romanul de fata a fost incununat in 2014 cu prestigiosul Honor Award for Fiction din cadrul Asian / Pacific American Awards for Literature.

Inainte de atacul de la Pearl Harbor, viata lui Yoshi Kobayashi se derula netulburata in Tokyo. Adolescenta isi impartea timpul intre familie si scoala, in vreme ce razboiul era o realitate indepartata. Japonia triumfase in Manciuria, Imperiul era ocrotit de zei. Insa conflictul cu America schimba totul. Existenta lui Yoshi este jalonata acum de alarme aeriene, de bombardamente, de rugaci uni disperate. Vechile prietenii se destrama, iar lumea in care a crescut tanara piere pentru totdeauna. O maturizare cu atat mai dureroasa cu cat Yoshi intelege ca invingatorii si invinsii sunt in egala masura vinovati. Si in egala masura victime, dupa cum o dovedesc povestea lui Cameron Richards, pilotul doborat in 1942, destinul paradoxal al lui Anton Reynolds, arhitectul american stabilit inainte de razboi in Tokyo si indragostit de cosmopolita Hana Kobayashi, si experientele lui Billy, fiul lui Anton, soldat in fortele de ocupatie.
Editura Humanitas Fiction, colectia Raftul Denisei
Traducere de Anca Dan si Sinziana Dragos
ISBN 978-973-689-919-5
In curand
Chipuri ascunse citeste cateva pagini
Salvador Dalí
Chipuri ascunse
Singurul roman al lui Salvador Dalí, Chipuri ascunse, este omagiul adus prozei clasice franceze de imaginatia debordanta a marelui pictor suprarealist. Debutand ca o saga a intrigilor si aventurilor amoroase ale unui grup de aristocrati excentrici, romanul isi are centrul emotional in pasiunea sublimata a contelui de Grandsailles pentru Solange de Cléda. Obsesiile daliniene, fulguratiile sale si atractia pentru ocultism se regasesc in acest roman fascinant.
„Un adevarat roman de atmosfera, de introspectie, de revolutie si de arhitecturalizare a pasiunilor trebuie sa fie (asa cum a fost intotdeauna) exact contrariul unui Mickey Mouse de cinci minute sau al senzatiei de vertij a unui salt cu parasuta. La fel ca intr-o lenta calatorie cu trasura pe vremea lui Stendhal, se cuvine sa fim in stare sa descoperim incetul cu incetul frumusetea peisajelor sufletului pe care le strabatem; fiecare noua cupola de pasiune trebuie sa apara treptat, la momentul potrivit, astfel incat spiritul fiecarui cititor sa aiba ragazul sa le «savureze»... Inainte de a-mi fi terminat cartea, s-a pretins ca scriu un roman balzacian sau huysmansian. Este, dimpotriva, vorba de un roman riguros dalinian, iar cei care mi-au citit Viata secreta cu atentie vor descoperi lesne sub structura romanului prezenta familiara, permanenta si viguroasa a miturilor esentiale ale vietii mele si ale mitologiei mele personale.“ (Salvador Dalí)
Editura Humanitas Fiction, colectia Raftul Denisei
Traducere de Ileana Cantuniari
ISBN 978-973-689-930-0
Editii 2015
Confesiunile unei masti citeste cateva pagini
Cumpara in libhumanitas.ro
Yukio Mishima
Confesiunile unei masti
Roman autobiografic, care il consacra pe scriitorul Yukio Mishima la numai douazeci si patru de ani, Confesiunile unei masti aduce in prim-plan incidentele copilariei si ale adolescentei unui tanar din Tokyo in anii '40 ai secolului trecut. Invadata de erotism, cartea este, dupa cum observa Marguerite Yourcenar intr-un splendid eseu dedicat lui Mishima, „una dintre acelea foarte rare ce-ti dau impresia de biografie inregistrata pe viu, inainte ca elaborarea romanesca sa fi intervenit“.
„S-ar putea spune: «Iata un Gide japonez»... Dar nu, Mishima este chiar el – un foarte japonez Mishima; lucid in plina confuzie emotionala, cu umor in toiul disperarii, aproape fara pretiozitate, sentimentalism sau autocompatimire. Aceasta carte, ca nici o alta, m-a facut sa inteleg in buna parte ce inseamna sa fii japonez.“ (Christopher Isherwood)
Editura Humanitas Fiction, colectia Raftul Denisei
Traducere de Emil Eugen Pop
ISBN 978-973-689-955-3
Despre dragoste si umbra citeste cateva pagini
Cumpara in libhumanitas.ro
Isabel Allende
Despre dragoste si umbra
Romanul Despre dragoste si umbra a fost ecranizat in anul 1994 cu Antonio Banderas si Jennifer Connelly in rolurile principale.

O poveste de iubire cu atat mai patimasa si mai intensa cu cat totul pare sa-i fie potrivnic: un barbat si o femeie se salveaza prin intermediul unei pasiuni mistuitoare de ororile unei lumi stapanite de un regim autarhic. Faptul ca Irene Beltrán provine dintr-o familie de burghezi instariti nu il impiedica pe Francisco Leal, un tanar fotograf angajat in secret in lupta de subminare a dictaturii militare, sa cada in mrejele frumusetii ei fascinante. Cand merg sa investigheze cazul misterios al Evangelinei Ranquileo, o adolescenta care sufera de niste crize stranii si despre care se spune ca ar avea puteri miraculoase, cei doi se avanta intr-o aventura care le va schimba definitiv viata. De-a lungul u nui traseu narativ plin de suspans, osciland intre atmosfera exotica, incarcata de senzualitate si parfum a spatiului sud-american si sentimentele inculcate de teroarea perpetua, cititorul va trai alaturi de personaje o poveste tragica si sublima, despre curaj si sacrificiu, despre loialitate fata de familie si tradare, emotionanta si dureroasa.
Editura Humanitas Fiction, serie de autor
Traducere de Cornelia Radulescu
ISBN 978-973-689-922-5
Jurnalul unui mag citeste cateva pagini
Cumpara in libhumanitas.ro
Paulo Coelho
Jurnalul unui mag
O carte captivanta, in care este povestit pelerinajul lui Paulo Coelho catre Santiago de Compostela, pe un drum medieval ce incepe in Pirinei si strabate nordul Spaniei. Pelerinajul facut de autor in 1986 a inspirat acest roman de aventuri care este totodata o fascinanta parabola despre nevoia de a gasi propria cale in viata si despre descoperirea faptului ca miracolul se ascunde intotdeauna in pasii oamenilor obisnuiti.

Jurnalul unui mag ocupa un loc important in opera lui Paulo Coelho nu doar pentru ca este prima dintre cartile lui importante, publicata inainte de Alchimistul, ci si pentru ca este expresia completa a umanismului filozofiei lui Paulo Coelho si a profunzimii cautarilor sale.
Editura Humanitas Fiction, serie de autor
Traducere de Gabriela Banu
ISBN 978-973-689-924-9
Manualul razboinicului luminii citeste cateva pagini
Cumpara in libhumanitas.ro
Paulo Coelho
Manualul razboinicului luminii
Manualul razboinicului luminii este o culegere de ganduri filozofice si povesti care ii vor incanta pe cautatorii de pretutindeni.
Un razboinic al luminii nu-si petrece zilele incercand sa joace rolul pe care i l-au ales altii. Un razboinic al luminii nu-si pierde timpul ascultand provocaari; el are un destin de implinit. Un razboinic al luminii isi cunoaste defectele, dar isi cunoaste si calitatile. Un razboinic al luminii face intotdeauna tot ce-i sta in puteri si asteapta acelasi lucru de la ceilalti. stie ca si cea mai indepartata stea din Univers se oglindeste in lucrurile din jurul lui.
Manualul razboinicului luminii este o invitatie pentru fiecare dintre noi sa ne traim visul, sa acceptam incertitudinile vietii si sa ne ridicam in intampinarea destinului nostru unic. in stilul sau inimitabil, Paulo Coelho ne ajuta sa de scoperim razboinicul luminii din noi. in scurte pasaje pline de inspiratie, suntem invitati sa pornim pe calea razboinicului: cel care apreciaza miracolul de a fi in viata, cel care accepta esecul si cel a carui cautare il face sa devina ceea ce doreste sa fie.
Editura Humanitas Fiction, serie de autor
Traducere de Pavel Cuila
ISBN 978-973-689-923-2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu