luni, 29 mai 2017

CARTE NOUA la LiterNet.ro * Oslo 31 august - Un studiu critic

Vizualizati mesajul in browser | Adaugati cartiliternet@email.liternet.ro in lista de adrese Instructiuni aici

LiterNet.ro
EdituraAgendaAtelierDestinatiiGaleria
Carti LiterNet.ro

Dragi prieteni,

Portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) are placerea sa va anunte aparitia unei noi e-carti editate de LiterNet:
Eseu
Oslo, 31 august - Un studiu critic
Ionut Mares


Intra pe pagina editurii pentru a descarca volumul

Argument:

Al doilea lungmetraj al regizorului Joachim Trier, Oslo, 31 august a fost la momentul lansarii sale in circuitul festivalier si apoi in cinematografe, in 2011 si 2012, unul dintre filmele premiate si indelung comentate.

A avut premiera in sectiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, fapt care, dublat de o buna receptare in randul marii parti a criticii, i-a garantat lui Joachim Trier un loc sigur printre noile voci de luat in seama ale cinematografiei internationale. Este o adaptare libera a unui roman din 1931, Focuri vii, al controversatului scriitor francez Pierre Drieu la Rochelle, si are de asemenea ca sursa de inspiratie si o ecranizare a respectivei carti, Focul fatidic (1963) de Louis Malle.

Filmul lui Joachim Trier se remarca prin libertatea formala, prin precizia si acuitatea studiului de personaj, in detrimentul concentrarii pe actiune, si prin transmiterea unui profund sentiment de melancolie.

Este un film lipsit de sentimentalism care vorbeste cu subtilitate despre autodistrugere, editorial despre constientizarea trecerii timpului si despre dificultatea adaptarii la o viata asezata, dupa o tinerete traita cu intensitate si dupa spulberarea multor vise, pe fundalul unui oras surprins la trecerea dintre vara si toamna si al unei societati dezvoltate, insa aparent incapabila sa garanteze fericirea individuala. Toate aceste calitati, dublate de amestecul creativ de tehnici cinematografice dintre cele mai diverse, folosite pentru a trata cu discretie teme universale delicate, fac din Oslo, 31 august un film de autor demn de o analiza aprofundata intr-un studiu critic editat sub egida programului Education a l'image.

Descarca aici fisa pentru elevi a acestui film. (click aici)

(Ionut Mares)
DESPRE EDITURA LITERNET

Editura LiterNet (http://editura.liternet.ro) este cea mai longeviva Editura online (si singura exclusiv online) din Romania publicind in cei peste 15 ani de activitate peste 334 volume ale unor autori romani, maghiari, germani, francezi, catalani, americani si rusi in prezentari grafice de exceptie. In acest moment volumele LiterNet au atins 1.754.100 exemplare descarcate. Volumele LiterNet sint disponibile gratuit atit cititorilor din tara cit si celor din strainatate.

Cartile aparute la editura LiterNet pot fi descarcate gratuit in format Acrobat Reader (pdf) de pe situl LiterNet, de la adresa http://editura.liternet.ro
ALTE INFORMATII

Despre acest newsletter

Carti LiterNet.ro
http://www.LiterNet.ro
office@liternet.ro

Newslettere LiterNet.ro

Carti LiterNet.ro Program cultural Revista LiterNet.ro

Alte linkuri LiterNet.ro

Cititi-ne pe Facebook Urmati-ne pe Twitter Feed RSS gratuit
© 2017 Asociatia LiterNet®. Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu