luni, 20 februarie 2017

CARTE NOUA la LiterNet.ro * O vara de neuitat - Un studiu critic

Vizualizati mesajul in browser | Adaugati cartiliternet@email.liternet.ro in lista de adrese Instructiuni aici

LiterNet.ro
EdituraAgendaAtelierDestinatiiGaleria
Carti LiterNet.ro

Dragi prieteni,

Portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) are placerea sa va anunte aparitia unei noi e-carti editate de LiterNet:
Eseu
O vara de neuitat - Un studiu critic
Andrei Gorzo


Intra pe pagina editurii pentru a descarca volumul

Argument:

Lansata in 1994 si plasata pe la 1925, adica in perioada de maxima putere militara si de maxima intindere teritoriala a Romaniei, aceasta drama cazona realizata de legendarul cineast Lucian Pintilie este remarcabila pentru lipsa ei de nostalgie, pentru privirea critica pe care o intoarce asupra unui trecut precomunist intensiv idealizat in Romania anilor '90. De asemenea, si dincolo de costumele de epoca, este un film remarcabil de racordat la actualitatea fierbinte a conflictelor interetnice proaspat reizbucnite in Europa de Est (mai ales in fosta Iugoslavie) imediat dupa caderea regimurilor comuniste.

Printre elementele de interes estetic ale filmului se numara tehnica narativa rapida, asemanarea tematica si vizuala cu westernul american clasic si faptul ca personajul principal feminin este, dupa cum au recunoscut de la bun inceput unii critici, unul dintre cele mai puternice din toata istoria filmului romanesc.

Un clasic modern al cinematografiei romanesti, O vara de neuitat este, din perspectiva programului Education a l'image, si un obiect de studiu cum nu se poate mai ofertant.
(Andrei Gorzo)
DESPRE EDITURA LITERNET

Editura LiterNet (http://editura.liternet.ro) este cea mai longeviva Editura online (si singura exclusiv online) din Romania publicind in cei peste 15 ani de activitate peste 328 volume ale unor autori romani, maghiari, germani, francezi, catalani, americani si rusi in prezentari grafice de exceptie. In acest moment volumele LiterNet au atins 1.741.300 exemplare descarcate. Volumele LiterNet sint disponibile gratuit atit cititorilor din tara cit si celor din strainatate.

Cartile aparute la editura LiterNet pot fi descarcate gratuit in format Acrobat Reader (pdf) de pe situl LiterNet, de la adresa http://editura.liternet.ro
ALTE INFORMATII

Despre acest newsletter

Carti LiterNet.ro
http://www.LiterNet.ro
office@liternet.ro

Newslettere LiterNet.ro

Carti LiterNet.ro Program cultural Revista LiterNet.ro

Alte linkuri LiterNet.ro

Cititi-ne pe Facebook Urmati-ne pe Twitter Feed RSS gratuit
© 2017 Asociatia LiterNet®. Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu