luni, 11 decembrie 2017

CARTE NOUA la LiterNet.ro * Viata si intamplarile din jurul podului de la Blejoi

Vizualizati mesajul in browser | Adaugati cartiliternet@email.liternet.ro in lista de adrese Instructiuni aici

LiterNet.ro
EdituraAgendaAtelierDestinatiiGaleria
Carti LiterNet.ro

Dragi prieteni,

Portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) are placerea sa va anunte aparitia unei noi e-carti editate de LiterNet:
Fotografie & Arte plastice
Viata si intamplarile din jurul podului de la Blejoi
Andrei Baciu


Intra pe pagina editurii pentru a descarca volumul

Argument:

Un pod. O bicicleta. Un om.
Un pod. O bicicleta. Un om. O pasare.
Un om. O multime de pasari. O raspantie
.

Nu, podul n-a disparut nicaieri. Esti chiar pe el. Daca nu cumva chiar tu esti podul cu picioare de piatra, condamnat de arhitectul care te-a proiectat si constructorii care te-au inaltat sa stai aici nemiscat, urmarind oamenii cum calatoresc dintr-un capat al vietii in celalalt, iar apoi chiar mai departe, intr-un univers unde rostul materiei se pierde si tot ce ramane sunt lumina si intunericul.

Lumina si intuneric.
Intuneric si lumina.
Atat!


Intr-un dialog cu Brooks Jensen, care a publicat in prestigioasa revista LensWork o parte dintre fotografiile din seria Viata si intamplarile din jurul podului de la Blejoi, Andrei Baciu ii marturisea acestuia ca - lucru teribil pentru cineva care a studiat si preda literatura - si-a pierdut increderea in puterea cuvintelor de a comunica, din cauza celor care le irosesc folosindu-le in exces si fara rost.
Fotografiile, in schimb, adauga Andrei, vorbesc fara sa aiba nevoie de cuvinte. Tacerea lor spune mai mult decat un intreg roman si-i lasa privitorului libertatea de a scrie singur povestea. O poveste fara inceput si fara sfarsit, pentru ca nimeni nu poate spune unde incepe si unde se termina o fotografie.
Iar asta e exact ce ne invita sa facem fiecare dintre fotografiile acestui proiect, sa calatorim cu imaginatia dincolo de marginile lor pentru a intelege ca nu exista alte limite decat cele impuse de noi si ca orice obstacol am intalni in cale, daca deschidem ochii sufletului, vom vedea negresit podul pe care trebuie sa-l traversam pentru a merge mai departe.

Eu merg.
Tu mergi.
Ea, el
...

Viata merge mai departe, podul ramane pe loc. Dar unul fara altul n-ar putea trai, asa cum lumina n-ar fi lumina fara intuneric, iar el fara de ea nu ar putea fi. Fara el, fara pod, drumurile, oricat de lungi si prin oricate locuri minunate te-ar purta, n-ar fi complete, caci drumurile care conteaza in vietile noastre sunt cele care ne duc pana la urma acolo de unde am plecat. Iar daca va intrebati care mai e atunci rostul drumului, cititi povestea pietrei care se transforma-n Altceva si apoi din nou in piatra, spusa in putine cuvinte si multe imagini de Andrei Baciu. Veti intelege astfel rostul drumurilor si al oamenilor, al pasarilor si al cailor, al vietii si al intamplarilor din jurul podului fiecaruia dintre voi!
(Claudius Dociu)
DESPRE EDITURA LITERNET

Editura LiterNet (http://editura.liternet.ro) este cea mai longeviva Editura online (si singura exclusiv online) din Romania publicind in cei peste 16 ani de activitate peste 338 volume ale unor autori romani, maghiari, germani, francezi, catalani, americani si rusi in prezentari grafice de exceptie. In acest moment volumele LiterNet au atins 1.780.900 exemplare descarcate. Volumele LiterNet sint disponibile gratuit atit cititorilor din tara cit si celor din strainatate.

Cartile aparute la editura LiterNet pot fi descarcate gratuit in format Acrobat Reader (pdf) de pe situl LiterNet, de la adresa http://editura.liternet.ro
ALTE INFORMATII

Despre acest newsletter

Carti LiterNet.ro
http://www.LiterNet.ro
office@liternet.ro

Newslettere LiterNet.ro

Carti LiterNet.ro Program cultural Revista LiterNet.ro

Alte linkuri LiterNet.ro

Cititi-ne pe Facebook Urmati-ne pe Twitter Feed RSS gratuit
© 2017 Asociatia LiterNet®. Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu